Får det vara en latte..?

Genom buzzador har jag haft  möjligheten att prova en ny Tassimo T20 kapselmaskin från Bosch, jag fick köpa den till ett mycket förmånligt pris och fick på köpet kapslar till ett väde av typ 300 kr. Hos en kaffeälskande familj som vår har den varit mycket uppskattad!! Utöver kaffe brygger jag även te i edn och ungarna kan njuta av choklad.. Marabou choklad.. Mmm.. =)

Största nackdelen är att kapslarna är vansinnigt dyra så det är inget för vardagsdrickandet, men att ha och kunna bjuda på fiiinkaffe när det kommer besök är fantastiskt roligt! Att den brygger så gott te var också en uppskattad överraskning, Twinings te är det som just nu finns att köpa till den.

Störst succé bland mina gäster har Latte Macchiato gjort, mycket bara för att den ser så lyxig ut att servera

Får det vara lite go'fika..? Och en latte på det..? Nu i var mans hem =)

 

Ytterligare fördelar är att det finns vanligt, hederligt Gevalia-kaffe för att i all enkelhet kunna brygga en kopp om man har lyxen att vara ensam hemma, samt att jag börjat lära mig dricka espresso.. även om det smakar lite bränt enligt mitt tycke. Men det är nog också en vanesak. En nackdel är att det krävs att man rengör sin maskin regelbundet för att det inte ska fastna intorkat kaffe i rören, dock finns det med en särskild disc (som kapslarna heter) för just rengöring, så det är inte så jobbigt som det låter.

 

Så jag rekommenderar verkligen en Tassimo, till lite vardagslyx! =)

Kommer ni ihåg de här? Dottern är i full g...

img_2859 (MMS)

Kommer ni ihåg de här? Dottern är i full gång med produktionen, väntar spänt på resultatet!

Ofattbart och oförklarligt

Allt som oftast hamnar jag i diskussion med människor som uttrycker avsky mot invandringen i Sverige och fientlighet mot framförallt Islam. Den vanligast förekommande argumentationen är de terrordåd som utförts i Islams namn av olika extrema grupper. P g a dessa extremister får alla muslimer bära skulden och pekas ut som våldsamma med en hemlig agenda att ta över världen, får problem med att komma in i samhället eller med att få ett jobb för att de ser ut på ett visst sätt eller har ett visst namn.

I Sverige har vi representanter i vår riksdag som propagerar mot Islam och varnar för att muslimer kommer tränga ut oss svenskar ur vårt eget land. Talar om att våra fängelser är överfulla med invandrare, framförallt muslimer, och hur den största delen av våra våldsbrott begås av just dem. Att ett multikulturellt samhälle inte fungerar. Representanter i vår riksdag sprungna ur högerextremism med tillrättalagd yta för att ta sig in i vår demokrati.

Norge har utsatts för ett terrordåd och en massaker, de första rapporterna antydde en självmordsbombare. I den allra första artikeln jag läste om händelsen berättades det om en bomb och om hur en person låg livlös på gatan. Mycket likt det scenario som utspelades i Stockholm i vintras. Utan att det stod i klartext tänkte nog varenda människa som läste den meningen på just självmordsbombare. Senare uppdaterades artikeln med att tydligt berätta att polisen misstänkte islamextremistisk terrorism.

Mannen som utförde terrorn och massakern i Norge är norsk, med blont hår, ett helt vanlig nordiskt utseende och ett helt vanligt norskt namn. En helt vanlig skandinav, nordbo och europé.

Han är Högerextremist..

Med Islamfientliga åsikter, anser att muslimer är våldsamma terrorister..

Vad är fel med denna bild?

Och den fege djäveln har skjutit barn!!!

Vad betyder det här? Är alla norrmän våldsamma, emot demokrati och vill ta över världen nu? Är skandinaver det, är vi i Sverige det nu? Hur ska antiislamister förklara det här?

Självklart inte, man kan inte förenkla en världsbild på det sättet. Han är en psykopat, påhejad av extremism och där hittat sin känsla av tillhörighet. På samma sätt som islamistiska extremgrupper tilltalar dem som söker något att vara delaktig i. Extremism är extremism i vilken form det än kommer. Dess namn är bara en ursäkt att gömma sig bakom, det blir oerhört tydligt när man vill bekämpa något man avskyr genom att själv utföra det man uttryckt avsky över.

Men han har skjutit barn! Barn som lärde sig om fred, solidaritet och antirasism.. Hur långt ska det här få gå?
Det mesta av nyhetsrapportering rinner av en, man kan bara ta in så mycket, så är det bara. Men det här berör mig så in i h-vete.. en så snedvriden logik som drabbat barn och ungdomar med en tro på demokrati, man kan inte tro det är sant..