Baksidan av studentlivet

Sommarjobb!! Det är en skön tillvaro att vara student ett tag när man hunnit med yrkesarbete i några år, tycker jag i alla fall.. särskilt när jag läser något som jag verkligen är intresserad av. Men som med det mesta som är bra och trevligt finns det en mindre trevlig baksida, i det här fallet kallas det sommarjobb!!

Och nu ska inget missförstås här, jag är mer än villig att arbeta och mycket glad över att jag lyckades få tag på ett jobb, trots en del strul med var vi ens skulle spendera sommaren och ett hastigt byte av arbete. Särskilt i dag när arbetslösheten är så enorm..

Det är bara det att jag med en egen tjänst bakom mig i kombination med två barn har haft några lediga somrar de senaste åren. Vilket jag tycker att jag förtjänar då jag innan sonens födelse inte varit ledig en sommar sen, ja, kanske högstadiet..

Och nu då, är det sommarjobb som gäller igen. Familjen lämnade just lägenheten för att fira midsommar uppe i byn och kvar är jag för tjänstgöring hela helgen. Tyst och tomt känns det.. vad konstigt.. Lite ska jag då tillåta mig att njuta, har inte haft så här mycket egentid heller på så länge så jag kanppt minns det, men fortfarande tomt, tyst och konstigt. Jag tröstar mig med storhelgsersättning, det är ju alltid nåt för en liten student =)

Mitt sommarjobb är i alla fall ett skiftjobb med helgskift också, det betyder att jag har lediga dagar mitt i veckan så barnen får känna på lite sommarlov ändå. Två hela veckor ska de senare vara lediga med mannen, det är hans lilla semester som han lyckats skrapa ihop sen han bytte jobb..

Igår var en ledig dag, den spenderades på ett utebad och sonen roade sig kungligt i vattenrutschkanan, trots att han både huttrade och skakade vägrade han sluta bada. Dottern var lite mer frusen men plaskade glatt på ett tag ändå och en härlig isglass slank då också ner..
Skönt att värmen kommer tillbaka nu =)

I strålkastarljuset

Eller kanske i solskenet är ett bättre uttryck. Dotterns förskola hade grillfest idag och det blev aldrig nåt regn som det såg ut ett tag att bli under eftermiddagen. Grillning, tipsrunda och allsång som sig bör på en förskola och det hela avslutades med uppträdanden från den lilla scenen.

Här nedan ses dottern, i rosa solhatt, med liv och lust framföra "Bä, bä, vita lamm, gick på restaurang" och minsann dra kvällens applåd! (texten följer under bilden)

Bä, bä, vita lamm, gick på restaurang
Vet du vad han gjorde?
Bajsa under bordet
Då kom polisen
och släppte värsta fisen

Att inte tro sina öron men med öppna ögon inse att det är dit vi är på väg..