Dagens betraktelser

Idag åkte ett par av mina klasskamrater Vasaloppets Öppet spår, jag är så avundsjuk! Nästa år ska jag dit igen. Undrar hur det kommer att kännas på söndag när tävlingen går på TV och allt?

Fint väder idag, barnen har sportlov. Tråkigt bara att de har en så trött mor just nu. Ut kom de i alla fall, drygt en timma på förmiddagen lyckades de vara vänner och leka tillsammans i snökullarna här utanför. Sonen som inte alls är ett utebarn blev överlycklig när han förstod att avsaknaden av minustecken framför temperaturen betydde att det var PLUS-grader. Det verkar han ha väntat på. Klädde på sig på eget initiativ, letade fram solglasögonen och var först ut genom dörren.

Fick ta en tur förbi labbet på vårdcentralen idag också. I fredags ringde barnmorskan och sa att blodprovet de tog om vattkopporna även visade att jag inte var smittad. Idag fick jag veta att man måste ta ett prov till efter ca en vecka och det var idag. Så en liten promenad i solen fick även jag. Hoppas nu att detta visar att jag definitivt undgick smittan.

Jag är såå trött hela tiden, sov faktiskt hela natten och missade i princip allt vad Oscarsgala heter. Jag som brukar bänka mig hela natten när den visas. Och somnade en stund igen efter den lilla promenade och, till råga på allt, under damernas 10 km klassiskt! Vaknade till när kommentatorerna började tjuta över sekundstriden mellan Björgen och Kowalczyk. Gissa vem som vann..!?

För 25 år sedan satt jag och min syster, 6 och 4 år, och väntade på tecknat som alltid visades under Godmorgon Sverige på lördag morgon. Den morgonen blev det aldrig nå tecknat utan de pratade bara om nån gubbe som blivit skjuten och visade en röd fläck på en gata hela tiden. Vi spelade Bingo med en bingomaskin man drog nummerbollar med och väntade och väntade, samtidigt som vi undrade varför mamma och pappa var så konstiga. Vad gjorde du den morgonen?

Kalas med förhinder

Dottern fyllde fem igår. Oj, som hon har väntat!! Då jag är lite trött och så just nu, av nån anledning.. har vi låtit båda barnen ha sina kalas på Leos Lekland. Sonen hade sitt i oktober och nu var det alltså dotterns tur.
Det finns många fördelar med att vara född tidigt på året, man slipper vänta på sin födelsedag bl a och jag som föräldraledig under babyåren hade en fantastisk årstid att vara det på. Dock finns det en stor nackdel, när själva födelsedagen infaller är det ofta mitt i de värsta sjukperioderna på förskolan. Så visade det sig fallet vara denna gång. På födelsedagens morgon får vi återbud från fyra av de totalt åtta barn som skulle komma på kalaset. Två av de åtta är dessutom dottern och sonen själva. Alltså bara två inbjudna kvar.. kändes som lite tunt med gäster, så vad gör man?

Lyckades omboka kalaset till nästa helg istället men sen var det ju dags att berätta för ett förväntasfullt födelsedagsbarn vad som hänt... ibland är det inte lätt att vara mor. Lilla tjejen blev först otroligt ledsen och kunde inte alls förstå varför vi plötsligt inte skulle till Leos. Vi pratade och och jag försökte förklara att det är mycket roligare att åka dit när alla kompisarna kunde följa med istället. Till slut hade vi tillsammans kommit fram till att det nog var så och hon kunde långsamt acceptera de förändrade planerna. Vilken tur.. hon kan vara mycket envis om hon sätter den sidan till.

Nu gällde det att omplanera istället till något roligt i alla fall på hennes egen dag. Sonen befann sig i detta läge ännu på ett övernattningsläger han åkt till kvällen innan, så vi funderade i banor att åka och fika, bara hon, mannen och jag. Kanske ta en tur till leksaksaffären så hon kunde köpa en fin present för pengarna hon fått av sin fammo.. det verkade bli planen tills jag pratade med min syster som berättar att de är på väg ut och grilla. Jag hade knappt hunnit märka att det var fantastiskt väder ute mitt i allt kaos och plötsligt var det en strålande idé. Finns det ett bättre sätt att fira en så speciell dag än med vårens första, härliga korvgrillning med tillhörande åk i pulkabacken?? Så vi väntande in sonen, packade en matsäck och begav oss. Vilken dag det blev till slut ändå. Dessutom hann dottern köpa sin fammo-present också, så hon blev rätt nöjd ändå. Plus att hon fortfarande har sitt kalas att se framemot en hel vecka till!

Slideshow: Alinas 5-årsdag - Slideshow

 

Som ytterligare plåster på såren insåg jag att det hon faktiskt sett framemot mest var just att fylla fem! Hon är riktigt stor nu, tycker hon =) Dagen innan födelsedagen var vi på en stormarkand och handlade, hon och jag. Där passade hon på att berätta för alla som ville lyssna att hon minsann fyllde fem år dagen därpå! Stormarkanden var full med folk (inflr sportlovet, kanske?) och det var MÅNGA som ville lyssna på henne.. tur att vi är daglediga nu så vi har tid att spendera några timmar i affären.. =)

Följ mig..

Follow my blog with bloglovin

..på bloglovin'! Klicka på ikonen "följ bloggen" längst ner i högerkanten.. eller länken här i inlägget!