Sporthelg

Det är det ju nästan jämt under vintern, om inte annat i TV-soffan framför Vinterstudion. Fast detta år har jag missat nästan varenda studio, så mycket idrottande som ska utövas på riktigt. Planerade för seedningslopp under lördagen men insåg mot slutet av veckan att det riskerade att frysa inne, mycket riktigt kl 05.00 på lördag morgon kom beskedet att det var -32 på tävlingsområdet och därmed inställt. Hade även bokat in hockeybiljetter då det var Kidzday på Coop Arena i Luleå, så det var bara att trotsa kylan och åka iväg, om än efter lite mer sovmorgon än vad jag från början trott.
 
Vi hade verkligen superkul, inte så särskilt kallt när vi väl kom neråt kusten, men det blåser ju förstås alltid där. För dottern var det första gången på en riktigt hockymatch och med hennes nyvaknade intresse för skridskor och klubba, hon har börjat träna med ett blivande flicklag, vart det succé! Den bästa dagen i hennes liv, blev omdömet, inte fy skam kan man känna. Hon var mycket fokuserad hela matchen och frågade och funderade. Vid ett tillfälle sa hon att det var så roligt att hennes ben skakakde, hela hon log från början till slut. Det första hon frågade när det var över var när vi åker igen. Det var imponerande att hon höll ut hela matchen och med det stora intresset. 
Tur hade hon också, vann 3:e pris i en tävling under dagen.
 

Seedningsloppet flyttades till söndag, trots bistra prognoser även för den dagen var det bara -14 på söndag morgon och tävlingen genomfördes. Då var jag redan hemma igen för länge sedan och att ta en resa till ner till kusten kändes inte försvarbart. Får sikta på en februaritävling istället. 
 
Här hemma visade termometern ljuvliga -12 och jag hoppade i skidkläderna så fort familjen tillät i förmiddags, framme vid spåret hade det droppat ner till minus -16. Milen jag lyckades genomföra kändes dessutom betydligt kallare än så och inne i byn sa någon att det snarare var -18 grader. Nå, det gäller att ta tillfällen som bjuds i denna polarkyla och det var iaf bättre än minus trettio grader. Och milen ska ju samlas in..
Tur man klädde sig bra!
 

Så både lite sport att titta på och lite att utöva, bra mix.
 

Kommentera inlägget här :