Tornedalsloppet

är en av deltävlingarna  i FIS Nordic Marathon Cup. Visst låter det pretantiöst.. =)  Särskilt när jag talar om att jag åkte det idag. Då ska jag genast berätta att det lopp som ingår i den där cupen är 45 km långt och jag, som glad motionär, åkte en betydligt kortare sträcka på 11,5 km. Tillräckligt tungt var det ändå då det här loppet innehåller väldigt många stigningar. Tack vare en viss Herr Styrman hade spåret också dragits om lite så sista backen var visst brantare än vanligt. Det var riktigt kul att åka och jag känner nu att jag verkligen är på gång, mitt stora mål är ju nu att klara av hela Vasaloppet, det riktiga alltså, på min 30-årsdag. Det är bestämt nu!!

Jag åkte på 1.06:29, inte illa tyckte jag. Då hade jag lite dåligt glid på slutet, nysnön föll och min vallare befinner sig på arbete i södra Sverige. Kom hem snart, pappa... Kanske på tiden att lära sig valla själv, hmm?

Nästa år åker jag hela loppet!!

Lukta skit

Vi har haft stopp i avloppet, fy f-n vad det har luktat här i huset. Det är det här som är baksidan av att vara villaägare, det går inte att bara ringa en vaktmästare vid sådana här tillfällen, nej då, lösningar får hittas på själv. Eftersom mannen precis hade hunnit åka iväg på kurs var jag evigt tacksam att min far fortfarande var hemma och kunde hjälpa mig. Med det menar jag inte att jag var hjälplös utan karl, snarare att jag hade svårt att klara dert själv just p g a att jag var ensam hemma med barnen. Nåväl, pappa kom med ett rensband och slet i några timmar innan han gav upp med stoppet irriterande nog kvar, så det blev vackert att ringa rörmokare i alla fall. Igår var han här och det tog hela kvällen samt en tömd vattenbrunn men till slut släppte det med hjälp av grovsalt från konsum, det hade helt enkelt frusit för att vi hade plogat upp för långt in på baksidan och det skyddande snötäcket över marken var röret går var borta, så nu vet vi det till nästa vinter. Nu, på den tredje dagen, luktar det bara lite grann och jag kan återigen bo i mitt egna hus.

I kväll har jag barnfritt igen, de är bägge två kvar hos sin farmor och sover över, det känns väldigt tyst och konstigt här men jag skulle ljuga om jag sa att det inte var skönt att vara ensam..

Min syster har anlänt till länet, nu för att stanna, känns mycket trevligt.

Det är bara en och en halv vecka kvar till påsklovet, det liksom springer iväg tid här..

Jag har deklarerat, har du?

Malin sa att jag måste uppdatera!

Så då gör jag väl det då, shit vad jag har blivit dålig på att skriva.. Den här gången ska jag skylla på vårtröttheten, den passar bra nu =) För det är faktiskt sant att jag blir otroligt trött när ljuset återvänder, paradoxalt nog. Kan ju bero på alla de timmar man plötsligt spenderar ute i friska luften efter dessa månader av inomhuskurande.. I helgen åkte vi på utflykt med barnen, skidåkning, skotertur, madrass nerför backen och korvgrillning, hur härligt som helst. På kvällen skulle jag och min kusin ha vinkväll till Melodifestivalen, dum kväll att välja.. Vi hade otroligt trevligt, tävlingen var bra och RÄTT låt vann men.. ..vi var så otroligt trötta så det där vindrickandet kom liksom av sig, tror vi båda slumrade i soffan en stund innan vi bestämde oss för ett nytt, bättre försök nästa gång..

Idag har jag anmält mig till Sjukgymnastutbildningen igen, jag har ju mitt anstånd beviljat men jag måste söka platsen på nytt och sen intyga att jag fått studiestarten uppskjuten, sen får jag min plats igen.. Åh, vad det känns spännande!!

Annars har jag haft en bra dag på jobbet där jag idag fått betalt för att åka skidor i det fantastiska vårvädret!!