Hemmagjord kvällis

Ibland känner man sig huslig, just i sommar har jag lagat väldigt mycket mat som varierat mycket. Fantastiskt kul måstejag säga och inspirerande, har ju tidigare berättat om hur svårt jag tycker det är att just variera maten och inte bara fastna i samma, samma hela tiden. Baka däremot, det är jag inte lika bra på. Därför har jag bestämt mig för att öva mer på det framöver. Började ikväll och bakade bröd till barnens kvällis, de ni! Det här blev det:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Äppelscones
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
½ tsk kanel
25 g smör
½ dl mjölk
½ grovt rivet äpple
½ dl äppelmos

Blandas till en deg som delas i 4 delar och rullas till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper på och platta till dem något. Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i ca 10 min.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fantastiskt gott blev det, men jag tror det blev lite för lite mjöl.. eller för mycket äppelmos, vad vet jag, så degen vart lite lös. Det har jag nu lärt mig till nästa gång men det spelar inte så stor roll då de gjorde succé ändå och försvann i ett nafs. Därför blev det ingen bild, det får jag ordna nästa gång jag bakar dem, lär nog inte dröja så länge.

Kommentera inlägget här :