Tänkte bjuda på ett recept

Mor min kom hem med ett recept på en ananaspaj hon blivit störtförtjust i. Efter att jag och dottern testbakat en första gång fick jag upprepa proceduren ett par gånger, både för hemmabruk och som jobbfika för hennes räkning. Den var verkligen god med fräsch smak av, såklart, ananas. Passar ypperligt som sommarbakverk!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anananspaj
Pajdeg
150 g smält smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Blanda ihop och tryck ut i en pajform

Fyllning
2 små burkar krossad ananas (väl avrunnen)
2 dl creme fraiche
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

Rör ihop och häll i pajformen.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 30 min.
OBS!! Ska INTE få färg.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den lilla formen är dotterns, vi delade lite på degen. Om man tittar riktigt nära ser man även att någon har nallat från den.. nåväl, de sägs ju att det är gnagarår.

Kommentera inlägget här :