Krogshow

Nu pågår Norrskensfestivalen i Pajala, ikväll är det Krogshow på Folkets Hus. Andreas ska sjunga!  Vi ska äta middag där tillsammans med mina föräldrar, de går ju ut så sällan så vi kände att de behöver några som tar med dem. =)

Ska det skita sig..?

Läste nyss en väldigt oroväckande nyhet på text-tv, studiestödet kan komma att minska från sex år till fyra! Det innebär att mina planer helt kan kullkastas, jag har ju redan läst i tre år och har ju räknat med att ha tre år kvar till dessa studier. Som jag ser det kommer endast en grupp priviligerade människor med mycket pengar att kunna studera i framtiden, som med så mycket annat som nu verkar reserveras för dem med förmögenheter, klyftan ökar och den lilla arbetaren trängs mer och mer in i ett hörn. En person som behöver använda sig av studielån för högre utbildning blir hänvisad till utbildningar med kortare tid och förlorar möjligheten att omskola sig om man upptäcker att valet blivit fel, där hamnar jag.

Så nu blir jag kanske både arbetslös och obenägen att studera...ljuva framtid! Plötsligt kände jag mig inte riktigt lika positiv längre...

Onsdagar är mina egna kvällar och jakten på steg!

Då är det Grey's, den bästa kvällen på hela veckan!! Den här kvällen blev tyvärr lite störd av min lillebror som har ett matteprov om andragradsfunktioner på fredag, eftersomjag gjorde det förra året ställer jag upp med min experthjälp.. det slutar ungefär som snillen spekulerar! Han påstår i vart fall att han lär sig..

På jobbet har vi startat en stegräknartävling, i vår grupp ingår en som ska åka vasaloppet på söndag och en som ägnar ungefär hela sin fritid till att röra på sig, är det då man ska känna sig malplacerad? Nå, själva syftet är att vi som ingår tillsammans ska gå till Berlin fortast möjligt så egentligen är det en samarbetsgrej för att stötta varandra till mer motion, men vi kan liksom inte låta bli att tävla inbördes.. just nu ligger jag tvåa i alla fall men det lär det väl bli ändring på efter helgen. Vet ni vad ett Vasalopp ger i steg? Om man genomför det på 8 timmar i ett moderat tempo landar det på sisådär 67 000 steg!! På en dag!! Självklart, för det är ju en enorm prestation att genomföra ett Vasalopp men HUR sla jag lyckas jaga ifatt det?? Det får bli vårens stora utmaning.. beräknad målgång i vår stegjakt är 24 april. Hittills har jag gått runt 20 000 steg om dagen, varav 10 000- 12 000 är enbart under arbetstid. Egentligen hade jag aldrig behövt motionera med ett så rörligt arbete..
 
 Gå in och anmäl ert eget lag!!

Imorgon är det dags på riktigt, jag har ju tjatat i några inlägg nu men imorgon är det den dagen. Dottern fyller tre, hon ska uppvaktas på morgonen av mig och storebror, spännande! Men här måste jag komma med en bekännelse: jag har glömt att skicka in en bild till tidningen!! Fy skäms, ska vi fortsätta på det här temat dålig mamma?? Jag ska ta tag i saken direkt efter jag publicerat detta inlägg men det kommer ju inte in på hennes födelsedag.. voj, voj!!

Till helgen spelas sista seriematchen för säsongen, Innebandy alltså för de som glömt att det är det jag egentligen sysslar med. Vi är redan färdiga för fortsatt spel i division 2 nästa säsong, frågan är om vi har spelare. Den fråga har vi varje år och varje år har vi ett lag. Vi håller tummarna!

Hm, det var mycket egentligen idag..