På det femte gäller det..

På det sjätte smäller det.. Termin fem av sex har påbörjats. För mig med en liten mjukstart då jag bara läser en kurs när de andra läser två. Så går det när man har en söt liten lillebror i familjen men det gör inget för det är precis vad jag vill. Har ju en plan för att fullfölja studierna i tid i alla fall och det känns bra. Den här terminen blir ju lite lugnare då och det kan ju passa bra när han ännu är rätt liten.

Kursintro idag iaf, lite läskigt känns det när tidigare studenter tyckte denna kurs är krävande, det är ytterligare en praktisk examination. Hade precis hämtat mig efter den förra.. eller precis för ett tag sedan åtminstone. Men också en spännande kurs där man lär sig kärnan, kan man säga, i sjukgymnastens yrke, funktionsstörningar i columna och behandling av dem. Rygg- och nackkursen, alltså. Känns bra, trots allt. Som en bonus behöver jag ju inte klara allt på fem veckor då jag inte ska ut på praktik två förrän efter jul. Kan ta mig an detta något mer avslappnat än sist.

Baksidan av min alternativa studieplan är att alla mina klasskamrater parallellt med rygg-nacke får lära sig akupunktur i den andra kursen, den som jag ska gå nästa termin, vilket jag missar just nu och får gå till våren. För att hitta något positivt i det har jag dem, klasskamraterna, som resurs när jag själv ska lära mig hantera nålarna.. och kanske vill de öva på mig så jag lär mig lite denna termin ändå.

Men skönt att vara igång är det! Och snart är man klar!

Kvällens projekt!

Hittade ett recept när jag googlade runt efter nåt ytterligare till det välfyllda fikabordet inför morgondagens avskedsfika för en tidigare klasskompis. Lilla kakan hette den bloggen och här är fyndet:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chocholate chip cookies ca 30 stycken

300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg 
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)

(vill du göra ljusa cookies så tar du bara bort kakaon)

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Låt svalna på plåten en stund innan de flyttas över till galler. Ju längre de får ligga framme och svalna innan de läggs in i kylskåp, desto segare och godare blir dem.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag gjorde, som synes, mina utan kakao men med 70%-ig mörk blockchoklad, fantastiskt goda!!!

Skavsåren i öronen läker

Eller vad man nu ska säga. Sommarlov är underbart och jag är glad att ha kunnat ge mina ungar ett långt ett i år, men till slut trivs nog både de och jag med denna återgång till rutinerna. Hur mycketnjag än vill spendera tid med dem finns det en massa måsten, då är det svårt att lyssna på flera saker samtidigt även om man har två öron. Dessutom är mina kära små riktiga pratkvarnar.. kan inte förstå var det kommer ifrån ;-)

Idag har skolan börjat och dottern får åter tillgång till sina 15 timmar på förskolan, mannen är på jobbet, lilleman har somnat och det är tyst här.. vad det känns konstigt!

Ägnar mina minuter i stillhet till att läsa in studiehandledningar och beställa kurslitteratur inför terminen, kanske lite sent men jag har verkligen inte haft tid att tänka på studierna när jag varit mammaledig och så ska det vara. Nu först känner jag att jag vill ha lite kontroll över vad som komma ska, för det är ju på måndag det är dags.

Jag ska läsa lite annorlunda den här terminen än mina klasskamrater, har ju att ta igen hälften av den första praktiken och då kan jag inte gå ut på den andra som övriga ska om drygt en månad. En kurs läser jag med klassen, om rygg och nacke och det känns mycket intressant och bra. Sen läser de akupunktur som jag vackert får vänta med tills efter jul, så istället ska jag läsa Webbutveckling I. En nätbaserad kurs som lär mig grunderna om design av webbplatser, känns också jättespännande för det är verkligen inget jag läst tidigare och inte i den formen heller. Roligt, roligt!!

Nä, nu ska jag nog passa på att äta innan den lille vaknar igen..